Saskia Viet

Allround filmmaker

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in visuele storytelling. Het begon met fotografie. Stiekem pakte ik de camera van mijn ouders, maakte ik foto’s en plaatste die op een blog.

Tijdens mijn studie journalistiek groeide mijn interesse in film. Door een succesvolle afronding van mijn studie, kreeg ik een beurs waarmee ik een studie in het buitenland kon volgen. Het werd een filmopleiding in Vancouver, ook  wel North Hollywood genoemd. De ‘place to be’ dus om een goede filmmaker te worden!

In Vancouver fietste ik dagelijks langs filmsets van grote Hollywood films en series. Heel gaaf! Het voelde als iets magisch, net als het gevoel wat ik krijg als ik een film maak.

Tijdens mijn filmopleiding heb ik heel veel geleerd over het filmvak en daardoor weet ik precies wat ik wil: mensen compleet verrassen met prachtige beelden, een creatieve montage en een bijzonder verhaal.

Het creatieve proces, het contact met klanten en de reactie die ik krijg op de films die ik maak, geven mij ontzettend veel energie. Daardoor ben ik ontzettend gemotiveerd om mij steeds te blijven ontwikkelen en mensen daardoor te blijven verrassen.

Nieuwsgierig geworden?